Ágyas pálinkás-meggyes szív recept

Receptek » Ágyas pálinkás-meggyes szív recept

 

 

 

 

 

Hozzávalók / 12 adag

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 0.5 dl meggy pálinka
  • 2 ek cukor

Elkészítés

  1. A meggyet beáztatjuk a pálinkába, ha lehet minél többet ázzon benne, akár 2-3 napot is.
  2. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, de ne legyen túl meleg (max. 45 fokos).
  3. Az olvadt csokoládéval kikenjük a formánkat, hűtőbe tesszük, és ha megdermedt, a kikenést megismételjük még kétszer.
  4. Ez idő alatt a meggyet és a pálinkát felforraljuk a cukorral, és addig főzzük (kb. 1-2 perc), amíg nagy hólyagokat vet a cukor. Ha kihűlt, a kikent formánkat megtöltjük a meggyel. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen teljesen tele, kb. 2/3-ig.
  5. Hűtőbe tesszük, és 15-20 perc múlva a maradék csokoládéval befedjük. 1 órára újra a hűtőbe tesszük, majd egy tiszta konyharuhára óvatosan kinyomkodjuk a szívküldiket.
  6. Hideg spájzban a legjobb tárolni

 

forrás: nosalty.hu