Csokis-pálinkás körtetorta recept

Receptek » Csokis-pálinkás körtetorta recept

 

 

 

 

hozzávalók / 4 adag

 

A tésztához

  • 20 dkg vaj
  • 17.5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 késhegynyi fahéj (őrölt)
  • 4 db tojás
  • 3 ek pálinka (körte)
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 30 dkg körte (kemény)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)
  • 1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

A tetejére

  • 1 db körte
  • 10 dkg csokoládé

 

elkészítés

  1. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és egy csipet sóval habosra keverjük.
  2. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat, majd a körtepálinkát. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük sütőporral, és a krémhez adjuk. Alaposan kikeverjük.
  3. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat felaprítjuk. A csokoládét apró darabokra tördeljük.
  4. Mindkettőt a masszába forgatjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük. Kivajazunk, és kilisztezünk egy kapcsos tortaformát, és beleöntjük a masszát. A sütőben megsütjük. (tűpróbáig, én sose mérem az idő)
  6. Tetejére díszítésnek a körtét meghámozzuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk.
  7. Közben a csokoládét felolvasztjuk.
  8. Megmártjuk benne a körtedarabokat, sűtőpapírra téve hagyjuk dermedni.
  9. A maradék csokiból csokileveleket csinálunk. (Én könnyű helyzetben vagyok: kimegyek a kertbe, leszedek pár körtefalevelet. Benn jól megmosom, leszárítom, és megkenem csokival. Dermedés után könnyen lehúzható a levél. )
  10. Ha a torta kihűlt, a csokis körtével és a csokilevelekkel díszítjük. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26 cm

 

forrás: nosalty.hu