Pálinkás csörögefánk recept
Receptek » Pálinkás csörögefánk recept
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
- 25 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 2 ek pálinka (pl. eper)
- 3 dkg margarin (diónyi)
- 1 csipet só
- 2 ek tejföl
A sütéshez
- 4 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
- 1.5 ek porcukor
elkészítés
- Alaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk.
- Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastagságúra. Tehát amilyen vékonyra csak tudjuk, mert annál finomabb, porhanyósabb lesz így.
- Derelyemetszővel kb. 12×6 cm, vagy ennél kisebb téglalapokra vágjuk. Közepükbe 1-2 párhuzamos bemetszést tehetünk, de nem fontos, ez ízlés kérdése.
- Bő, forró olajban vagy zsírban, egyszeri fordítással aranysárgára sütjük.
- Jól lecsöpögtetjük, majd tányérra téve porcukorral szórjuk meg a tetejüket.
forrás: nosalty.hu