Pálinkás csörögefánk recept

Receptek » Pálinkás csörögefánk recept

 

 

 

 

 

hozzávalók / 6 adag

 

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek pálinka (pl. eper)
  • 3 dkg margarin (diónyi)
  • 1 csipet só
  • 2 ek tejföl

A sütéshez

  • 4 dl napraforgó olaj

A tálaláshoz

  • 1.5 ek porcukor
 
 
 
 

elkészítés

  1. Alaposan összegyúrjuk a lisztet, tojást, pálinkát, margarint, sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas (de nem ragadós) tésztát kapjunk.
  2. Azonnal kinyújtjuk, olyan 1-1,5 mm vastagságúra. Tehát amilyen vékonyra csak tudjuk, mert annál finomabb, porhanyósabb lesz így.
  3. Derelyemetszővel kb. 12×6 cm, vagy ennél kisebb téglalapokra vágjuk. Közepükbe 1-2 párhuzamos bemetszést tehetünk, de nem fontos, ez ízlés kérdése.
  4. Bő, forró olajban vagy zsírban, egyszeri fordítással aranysárgára sütjük.
  5. Jól lecsöpögtetjük, majd tányérra téve porcukorral szórjuk meg a tetejüket.
 
 
 
forrás: nosalty.hu